De optometrist

De optometrist

Wanneer ga je naar een optometrist? Hoe helpt deze je? Optometristen vormen een wettelijk erkende beroepsgroep binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Dankzij hun gedegen opleiding zijn optometristen in staat bepaalde taken over te nemen van de oogarts. Zo zorgen zij direct voor kortere wachtlijsten in ziekenhuizen. Een optometrist is opgeleid om aan de hand van onderzoek en uiteenlopende metingen eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Omdat Damme zowel opticiens, optometristen en een orthoptist in huis heeft, vinden we voor iedereen de beste zichtoplossing. Een oplossing die het best haalbare zicht creëert! Soms is dat een bril, maar soms is dat een andere oplossing.

Wat doet een optometrist?

De optometrist houdt zich bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Onze optometristen zijn jarenlang opgeleid om aan de hand van onderzoek en uiteenlopende metingen eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vaak kan de optometrist aan de hand van die metingen een behandelplan opstellen. Is er toch een bezoekje aan de oogarts nodig? Dan verwijst de optometrist u via de huisarts door. Het is echter heel prettig dat u met oogklachten – waarvan u nog geen idee heeft wat de oorzaak ervan is – terecht kunt bij iemand die u zowel aan een bril als aan een medische behandeling kan helpen. Gewoon een eerste adres om naartoe te gaan!

Hoe maakt u een afspraak bij een van onze optometristen?

Een bezoekje aan de optometrist is laagdrempelig. U heeft geen bewijsbrief nodig. Om u goed van dienst te kunnen zijn, kunt u het beste telefonisch contact met op ons opnemen (0488- 48 13 05).