Zachte lenzen

De comfortabele oplossing

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen dragen heel prettig. Ze zijn comfortabeler dan harde lenzen. Niet gek dus dat de zachte lens altijd de meest populaire is geweest!

Wat kenmerkt een zachte contactlens?

Zachte lenzen zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend materiaal dat flexibeler wordt wanneer het water, dus ook traanvocht, opneemt. Zachte lenzen passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van uw ogen aan. En omdat ze minder bewegen op je oog dan vormvaste (harde) lenzen, voel je ze vrijwel niet zitten. Dat geeft een aangenaam, vrij gevoel.

Verschillende soorten zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er in verschillende varianten. Zachte lenzen zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Afhankelijk van uw sterkte en persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor wegwerplenzen (ook wel disposables genoemd) of maatwerklenzen, die een langere levensduur hebben. Onze contactlensspecialisten helpen u graag de beste keuze te maken.

Wegwerplenzen

De wegwerplens is voor vrijwel iedereen met een standaardafwijking geschikt. Bovendien zijn disposable-lenzen comfortabel en veilig in het gebruik. Zachte lenzen zijn in vergelijking met gevoeliger voor eiwitten op de langere termijn. Door ze regelmatig te vervangen, minimaliseer je eventuele problemen door vervuiling en zuurstofdoorlaatbaarheid. De wegwerplens biedt ook andere praktische voordelen: je hebt altijd reservelenzen in huis en de sterkte van de lenzen kan bij de halfjaarlijkse controle worden bijgesteld. Disposable-lenzen zijn er, afhankelijk van de benodigde correctie en gewenste draagduur, in uiteenlopende variëteiten. Je kunt kiezen voor lenzen die een dag, twee weken of een maand meegaan. Hoe vaker je de contactlenzen vervangt, des te minder is de vervuiling en blijft de zuurstofdoorlaatbaarheid hoog.

Meer weten over zachte lenzen of zachte lenzen kopen?

Onze contactlensspecialist helpt u graag aan advies over zachte lenzen. U kunt al uw vragen kwijt en u bekijkt samen met de contactlensspecialist welke lenzen geschikt zijn voor uw ogen en welke binnen uw budget passen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.