Contactlensvloeistof

Altijd een frisse blik!

Contactlensvloeistof

De juiste contactlensvloeistof is erg belangrijk voor het draagcomfort en het onderhoud van de lenzen. Maar welke soorten vloeistof zijn er? Wanneer gebruik je welke? We vertellen per soort lens (harde lenzen en zachte lenzen) welke contactlensvloeistof je nodig hebt om de lenzen in goede conditie te houden en om het draagcomfort te vergroten.

Vormvaste (harde) lenzen

Vormvaste lenzen hebben de langste levensduur van alle lenstypen. Als je ze goed onderhoudt en draagt met de juiste lenzenvloeistof, gaan ze nog langer mee. De juiste lenzenvloeistof zorgt er ook voor dat je lenzen lekkerder zitten en dat je er scherp mee blijft zien. Met de juiste vloeistof voor contactlenzen voorkom je irritaties en uitdroging. (Dat draagt wel zo lekker!)

Voorheen had je voor het reinigen, afspoelen, bewaren en plaatsen van contactlenzen steeds andere vloeistoffen nodig. Tegenwoordig kun je een alles-in-één-vloeistof gebruiken. Dat scheelt je veel rompslomp en tijd. Gebruik daarnaast maandelijks een intensieve reinigingsvloeistof. (Als je snel last hebt van droge ogen of als je lenzen snel bevuild raken, is het handig om dit iedere twee weken te doen.) Met zo’n reinigingsvloeistof voor lenzen haal je snel en effectief alle hardnekkige vuildeeltjes van het lensoppervlak.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten op de langere termijn dan vormvaste lenzen. De gevoelige, zachte contactlenzen vragen dan ook om goede zorg. Met de juiste lenzenvloeistof kun je de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede contactlensvloeistof voorkomt irritatie aan de ogen, zorgt ervoor dat ongewenste deeltjes zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van je ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier je aan je lenzen beleeft. Een tip: door je lenzen dagelijks in de palm van je hand zachtjes schoon te wrijven met contactlensvloeistof, voorkom je problemen door ongewenste aanslag.

Meer weten over de juiste lenzenvloeistof?

In onze winkel in Kesteren helpen we u graag aan een goed advies over contactlenzen, contactlensaanpassingen en lenzenvloeistoffen. Maak een afspraak of kom langs in onze optiekwinkel.