Brillenglazen

Enkel, Multifocaal of iets er tussenin?

Brillenglazen

Het is belangrijk dat u precies weet welke kwaliteit brillenglazen u krijgt voor welk bedrag. Zo kunt u een goede keuze maken. Dat snappen we helemaal. Wilt u zich alvast inlezen? We zetten de belangrijkste soorten brillenglazen hieronder op een rijtje. Mét een korte uitleg. Wilt u direct de meest geschikte glazen uitzoeken? Maak een afspraak!

Prijs en kwaliteit van brillenglazen

Duurzaamheid, draagcomfort én de kwaliteit van het zien hangen samen met de prijs van de brillenglazen. We helpen u graag om de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit te vinden. Zo weten we zeker dat we voor ieder budget de perfecte brillenglazen hebben.

Enkelvoudige brillenglazen

enkelvoudig standaard

standaard

enkelvoudig best

best

Met een enkelvoudig brillenglas kun je óf dichtbij óf veraf goed zien. Voor sommige mensen zijn enkelvoudige brillenglazen een prima oplossing. U heeft ruime keuze binnen ons assortiment enkelvoudige brillenglazen. Van standaard ontwerpen tot zeer geavanceerde, met aanmerkelijk meer kijkcomfort en veel minder vertekening bij hogere sterktes. Ook hier geldt weer: laat u adviseren! Dan weet u precies welk brillenglas u moet kiezen.

Multifocale brillenglazen

multifocaal beperkt gezichtsveld

beperkt zichtveld

multifocaal zeer ruim gezichtsveld

zeer ruim zichtveld

Met een multifocaal brillenglas kun je dichtbij én veraf zien maar ook er tussenin. De afgelopen jaren hebben nieuwe technieken ervoor gezorgd dat het nabijgedeelte makkelijker toegankelijk is geworden. Klinkt ingewikkeld? Dat begrijpen we. Het komt erop neer dat het in elk geval een stuk comfortabeler kijkt. Met multifocale brillenglazen geniet u van een breder zicht. Schakelen tussen veraf en dichtbij gaat moeiteloos. Met minimale vertekening.

Video Thumbnail
Damme Optiek | Hoya - Multifocale lenzen

Bifocale brillenglazen

Met een bifocaal brillenglas kun je zowel in de verte als dichtbij zien. Bij een bifocaal brillenglas is de scheiding tussen het verte-  en het leesgebied zichtbaar in het glas. Kleine notitie: bij bifocale glazen is het lastig om het gebied tussen de 35 en 110 centimeter scherp te krijgen. In de praktijk komt het er op neer dat je met een bifocaal brillenglas een prijskaartje in de etalage of de kilometerteller in de auto niet helemaal scherp kunt zien. Daar staat als voordeel tegenover dat je veraf en dichtbij wél scherp ziet.

Trifocale brillenglazen

Een trifocaal brillenglas is hetzelfde als een bifocaal brillenglas, op één punt na: het tussengebied (van 35 tot 110 centimeter) is wél scherp te zien. Helaas zijn alle drie de gebieden zichtbaar in het glas (dus het lees-, tussen- en vertegedeelte).

Brillenglazen uitzoeken? Kom langs voor advies!

We voorzien u met plezier van de juiste informatie. Daarvoor nemen we alle tijd. Zo kunt u de beste keuze maken. Kom eens langs in onze winkel of maak een afspraak.